Election results can be inspected in two ways

Finnish 2015 Parliamentary Elections in Helsinki Shinyapp

Go to Project Site

Toiminnallisuudet Vaalikarttasovellus visualisoi 105 eri alueelle vuoden 2015 Helsingin eduskuntavaalituloksen. Alueita klikkaamalla voi niitä tarkastella Aluetarkastelu-välilehdessä. Aluetarkastelu-välilehdellä on visualisoituna alueen tunnuslukuja ns. spiderweb-graaffina ja tämän alla puolue- ja ehdokaskohtainen kannatus on havainnollistettu piiras- ja donitsidiagrammien yhdistelmällä.

Aineistot Applikaation käyttämät aineistot ovat julkisia ja kaikille avoimia. Eduskuntavaalitulokset Helsingin vaalipiiristä on hankittu Tilastokeskuksen sivuilta. Äänestysaluejakoa koskevat karttaobjektit ovat puolestaan peräisin Helsinki Region Infoshare -sivustolta. Helsingin aluetiedot ovat peräisin Aluesarjat-sivustolta.

Työkalut Tilastoaineiston käsittelyssä olen käyttänyt R-ohjelmointikieltä ja tämä applikaatio on kirjoitettu Shiny-kirjaston avulla, joka mahdollistaa interaktiivisten web-applikaatioiden kehittämiseen R-kielellä. Muita kirjastoja joita olen visualisaatioita varten käyttänyt ovat Leaflet ja Highcharts.